Brugs Beertje 25

Aroma: tarwebrood.
Smaak: de abrikozensmaak vloeit over in een pittige maar malse bitterheid.
Kleur: goudblond.


BRUGGE - Het bekende Brugse biercafé ´Brugs Beertje´ bestaat 25 jaar. Dat wil waardin Daisy Claeys niet zomaar laten voorbijgaan. Sinds gisteren, dinsdag, heeft het Brugs Beertje zijn eigen biertje. Hiervoor ging Daisy in zee met de brouwerij de Regenboog uit de Brugse deelgemeente Assebroek.
´Het bier wordt gemaakt met water, mout, gist, hoppe en zoethout om het een bittere smaak te geven. Ik heb hop uit Vlamertinge gebruikt. Proevers zullen de ´dry hopping´ herkennen in dit biertje, dat als naam ´Brugs Beertje 25´ kreeg. Het ticket van het bier werd ontworpen door de New Yorkse cartoonist Bill Coleman, een vriend van de uitbaters van het Brugs Beertje´, vertelt Johan Brandt van brouwerij de Regenboog.

Daisy Claeys vertelt: ´Ons huisbiertje heeft een alcoholvolume van negen procent en een goudgele kleur. Het zal enkel te koop zijn in onze zaak.´ Bij een biertje hoort ook een hapje, meent Daisy. Ze kon de familie Missiaen uit Alveringem overtuigen om een ´Brugs Beertjes verjaardagspaté´ op de markt te brengen. De paté zal te proeven zijn in het Brugs Beertje, maar ook daar verkocht worden in bokaaltjes van 180 gram.

´Daarnaast plannen wij nog een zonneterras in de Kemelstraat op de braderie tijdens het laatste weekend van juni. Dan komt de brouwerij de Regenboog met zijn bierbakfiets. Ten slotte is er op 6 juli nog een mini-bierfestival waarop vanaf 14 uur verschillende bieren kunnen worden geproefd´, vertelt Daisy. De zaak werd gefilmd door een Canadese filmploeg en zal straks ook te zien zijn in ´De Zeeuw van Vlaanderen´ op Focus TV. (rso)
Nieuwsbrief 167. Perstekst.