Biercafés rond Halle

Van de LAMBIEKSTOEMPERS KREEG IK VOLGENDE MAIL:


Op een boogscheut van mij heb je ‘De Grove’, Jan Vanderstraetenstraat 157, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Dinsdag en zaterdagvoormiddag gesloten. Hier staan wel een aantal speciaalbieren op de kaart.
Wegbeschrijving: je volgt de Bergense steenweg, na de gebouwen van Belle-Vue, neem je rechts aan de eerstvolgende verkeerslichten. Je neemt hier de eerste straat rechts en dan terug links een beetje verder is het op uw rechterkant.

Je hebt dan ook Boelekewis, daar kan je zowat alle oude geuzes en oude krieken drinken.
Vertrekkend vanaf:
- de Bergense steenweg: je bent Belle-Vue voorbij en je blijft de baan volgen, je rijdt ook de Makro voorbij en een rotonde (op dit moment nog steeds in aanleg (er is 1 rijstrook in beide richtingen behouden), er is een bocht in de baan en dan 2 verkeerslichten kort na elkaar, gevolgd door nog een bocht, bij de volgende verkeerslichten moet je naar links, je bent dan op de Alsembergse Steenweg. Je volgt deze baan tot over de Grote Ring en vlak voor waar aan de rechterkant de huizen beginnen is de oprit van de parking.
- De Grove: met De Grove aan je linkerkant ga je de eerstvolgende straat naar links (de volgende is ook nog goed), en daarna ga je naar rechts (= G. Wittouckstraat). Deze baan blijf je volgen, op het rond punt iets verder ga je terug verder op deze baan en bij de volgende verkeerslichten ga je naar links, op het einde van deze baan kom je op de Bergense steenweg tussen de twee verkeerslichten (in de vorige wegbeschrijving in rood aangeduid) in, je gaat hier naar rechts. Dus na de volgende verkeerslichten naar links op de Alsembergse steenweg, over de Grote ring en zo naar de parking van Boelekewis.

In Halle centrum ken ik niet meteen een biercafé, in de deelgemeente Lembeek heb je wel De Kring met een uitgebreide bierkaart.


Groeten,
Wim