Aantrekkelijker door alcohol

Onderzoek bewijst wat men al langer vermoedde: alcohol maakt aantrekkelijk. Dat beweren althans Engelse wetenschappers. Volgens hen beoordeelt men elkaar stukken minder kritisch als er wordt gedronken.

Wetenschappers van de Universiteit van Bristol (Engeland) hebben 84 heteroseksuele studenten onderzocht. Zij kregen hun favoriete alcoholvrije drankje voorgeschoteld en later een gelijke dosis alcohol in de vorm van wodka, bier of wijn.

Eerst moesten de studenten in nuchtere toestan elkaar beoordelen. Daarna werd er gedronken en kregen de jongeren de foto´s opnieuw onder ogen, zowel man als vrouw. Daaruit bleek dat de studenten na het consumeren van alcohol 10% beter uit de test kwamen, vertelt psycholoog Marcus Munafo van de Universiteit in LiveScience.

De studenten moesten ook beschrijven hoe ze zich voelden. "Daaruit bleek dat er geen verschil was tussen alcoholvrij en even later, mét drank", vertelt Munafo. "Het vermoeden bestaat daarom dat alcohol geen effect heeft op de gemoedstoestand." De wetenschapper en zijn team zijn overigens nog niet klaar met het onderzoek.

Overgenomen uit nieuwsbrief nummer 176 van William Roelens.

http://www.