Abdij en trappistenbier verdient meer waarderingAcht op de tien Belgen vinden dat abdij- en speciaalbieren een plaats verdienen binnen de gastronomie als begeleidende drank bij een maaltijd. Dat blijkt uit een enquête die Grimbergen Abdijbier liet uitvoeren bij een representatief staal van 271 Belgen, zo wordt meegedeeld in een persbericht.

Liefst 81 pct van de Nederlandstalige en 63 pct van de Franstalige respondenten vindt dat bier geherwaardeerd moet worden als een kwalitatief alternatief voor wijn bij verfijnde gerechten. Zeven op de tien Belgen vinden dat een speciaal bierglas ontwikkeld moet worden om bier te kunnen drinken bij een maaltijd.

Bieren als ingrediënt

Iets minder dan de helft van de Belgen (46,1 pct) laat weten dat in zijn/haar gezin soms abdij- of speciaalbier gedronken wordt bij een maaltijd. Het aantal gezinnen waar speciale bieren gebruikt worden als ingrediënt, ligt beduidend hoger: 55,8 pct bij de Nederlandstaligen, 78,7 pct bij de Franstaligen.

Uit de enquête blijkt voorts dat abdijbier een gezelschapsbier bij uitstek is: 63 pct van de consumenten drinkt een speciaalbier namelijk in groep of met vrienden. (belga/tw - William Roelens 186).