Verband tussen bier en vruchtbaarheid.

Een nieuwe Engelse studie toont aan dat het drinken van te veel koffie, bier of rode wijn, een negatieve invloed kan hebben op het aantal spermacellen die de gemiddelde man kan produceren. De dranken bevatten hoge hoeveelheden van oestrogeenachtige chemicaliėn die invloed op de vruchtbaarheid kunnen hebben.

“Als men bij deze dranken ook nog eens geroosterde pinda“s eet“, zo zeggen de onderzoeker, “kan de schade nog groter zijn“.
De onderzoekers onderzochten tientallen soorten voedsel en drank op aanwezigheid van bepaalde chemicaliėn. Volgens het hoofd van het onderzoeksteam Gunter Kuhnle van de Medical Research Council in Cambridge stelt het onderzoek hen in staat om een overzicht te krijgen van de hoeveelheden fitoestrogenen die in voedsel en dranken zit en de gevolgen daarvan op de lange termijn.

Wanneer de consumptie met mate plaatsvindt, is er niks aan de hand. Invloed op de vruchtbaarheid is er pas bij het drinken van grote hoeveelheden.

De studie wordt gepubliceerd in de nieuwste editie van het “Journal of Agricultural and Food Chemistry“.

Overgenomen uit nieuwsbrief nummer 179 van William Roelens.